Øvelse gjør mester

Strand appen er til stor nytte når vi går befaring i strandssonen.

02.03.2022 Nyhetssaker Artikler

For å holde kunnskapen vedlike arrangerte deltakere fra NOFO spesialteam en table-top øvelse sist uke. Strand appen brukes til kartlegging i forbindelse med en oljevernaksjon, og har mange forskjellige oppgaver den kan utføre. Kunnskapen må holdes vedlike og en god måte å gjøre det på er øvelse. 

Tiltross for situasjonen med covid-19 og alle restriksjonene rundt dette klarte deltakere fra spesialteamet å gjennomføre en table top. Blant annet ble det øvd på å generere arbeids ordre, underveisbefaring og sende inn dansrapport.  Fred Johnsen, spesialrådgiver i NOFO sin beredskap og overbrannmester i Tromsø Kommune,  sier han er meget fornøyd med øvelsen.
Vi jobbet på nettbrettet slik vi ville gjort på en befaring i strandsonen, og tok opp informasjonen inne i NOFO COP, kartverkøyet. Slik kunne vi simulere befaringen samtidig som vi fikk inn informasjonen rett i kartet og jobbe med dataene videre i kartet. Sammen med Fred deltok Tor Kristian Fagerheim og Stig Roger Andreassen, begge medlemmer i NOFO spesialteam. Området de befarte var Eidkjosen, Troms. 
Under øvelser har NOFO også brukt appen til å registrere søppel i strandsonen. Appen har mange muligheter. 

Tor Kristian viser fram NOFO COP og strandappen og de mulighetene dette systemet gir. 
Tor Kristian Fagermoen er en av de flinkeste på strandappen